Передплата 2024 ВЗ

ЄС запровадив санкції ще проти сотні росіян

  • 23.06.2023, 16:15
  • 683

Рада Європейського Союзу затвердила 11-й пакет санкцій проти росії, які розширили обмеження на понад 100 фізичних та юридичних осіб.

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

У санкційні списки потрапили понад 100 фізичних та юридичних осіб, активи яких підлягають заморожуванню.

Йдеться про військове керівництво росії, людей, причетних до незаконної депортації українських дітей, суддів, які ухвалювали політично мотивовані рішення проти громадян України, відповідальних за викрадення культурної спадщини, бізнесменів і пропагандистів.

Також до списків увійшли російські ІТ-компанії, що надають критично важливі технології та програмне забезпечення російській розвідці, банкам, працюють на окупованих територіях, та організаціям, що працюють із російськими збройними силами.

Так, у санкційному переліку тепер глави Бєлгородської, Воронезької, Магаданської областей, Камчатського, Краснодарського та Ставропольського країв.

Також туди потрапили Z-воєнкори: Семен Пегов, Олександр Сладков, Андрій Медведєв та Євгеній Піддубний. Під санкціями опинилися зокрема творець ТГ-каналу «Рибар» Михайло Звінчук, кілька журналістів ВДТРК, Першого каналу, телеканалу «Зірка» й інші російські ЗМІ.

Також під санкціями тепер «Вагнер-Центр», група компаній з кібербезпеки Positive Technologies, завод ім. Свердлова.

Загалом під санкції ЄС потрапили 71 фізособа та 33 юрособи.

Схожі новини