Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівщина вперше в історії прийматиме змагання майстрів вітрильного спорту

На спортивному заході зберуться 80 спортсменів з різних куточків України

На десять днів Яворівщина стане місцем зустрічі майстрів вітрильного спорту з різних куточків України. У Львівській області такі змагання відбудуться вперше в історії. Зазвичай їх проводили на півдні України. Але через окупацію півдня змагання відбудуться на теренах Львівщини. Стартують 1 червня на озері Сірка, що у Яворівському районі. Участь у змаганнях візьмуть 80 спортсменів. На змаганнях буде і музична програма: місцеві мешканці готують виступи.

Про це повідомив на брифінгу керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім'як.

«Виклики, які постають перед організаторами й місцевою федерацією, можливо, і не є масштабні, але хочеться зробити все максимально якісно, оскільки сам чемпіонат триватиме практично десять днів. Географія виду спорту така, що це південь та центр України, оскільки чемпіонати раніше відбувалися саме там. І нам пощастило, що є сильна локальна команда, яку підтримує бізнес. Перед нами стоїть завдання, щоб всі учасники отримали задоволення від Львівщини», — сказав Роман Хім'як.

«Львівщина не має свого яхт-клубу на воді. Озеро Сірка підходить за параметрами — навколо водойми немає лісу, є гарні вітри, велика площа плеса», — додав на брифінгу керівник Галицької вітрильної асоціації, капітан та реконструктор старовинного козацького човна-чайки «Спас» Мирон Гуменецький.

«У нас є мрія — створити на Львівщині потужну дитячу яхт-школу. Відкриття чемпіонату з вітрильного спорту буде першим серйозним кроком до її створення. Запрошую всіх охочих відвідати чемпіонат, щоб побачити, що таке справжній вітрильний спорт», — підсумувала партнерка Галицької вітрильної асоціації Оксана Новікова.

Схожі новини