Передплата 2024 «Добрий господар»

Верховний суд обрав нового голову: про кого йде мова

  • 26.05.2023, 14:15
  • 1 251

У пятницю, 26 травня, на засіданні Пленуму Верховного суду України було обрано нового голову

Станіслав Кравченко. Фото з мережі
Станіслав Кравченко. Фото з мережі

Ним став Станіслав Кравченко, повідомляє «Укрінформ».

Всього 148 суддів голосувало. Кравченко набрав 108 голосів.

Іван Міщенко, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, — 14, Наталія Коваленко, суддя Касаційного адміністративного Суду у складі Верховного Суду, — 13, Альберт Єзеров, суддя Касаційного адміністративного Суду у складі Верховного Суду, — два.

11 суддів жодного з кандидатів не підтримали, пише «Главком».

Кравченка обрали головою ВС строком на чотири роки.

Що відомо про Кравченка?

Станіслав Кравченко отримав юридичну освіту в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого. Він родом із Чернігівської області, у 1993—2002 роках працював у місцевому Козелецькому районному суді, а з 2002 по 2011-й — суддею Апеляційного суду Києва.

У 2017-му став суддею Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду і очолив його, а в 2021-му переобрався на посаду.

Голова правління фундації Dejure Михайло Жернаков нагадав, що під час обрання Кравченка до Верховного суду в 2017 році про нього був негативний висновок від Громадської ради доброчесності.

За його словами, Кравченко ухвалював рішення з порушеннями, що визнав Європейський суд з прав людини, але він «збрехав про це в декларації доброчесності і не декларував майно».

Схожі новини