Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Європа замінила дизельне пальне з росії, — ЗМІ

  • 25.05.2023, 18:30
  • 787

У ЄС вдалося замінити постачання дизельного пального з рф — головного зовнішнього постачальника блоку — до того, як у лютому почала діяти заборона на морський імпорт

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Заміна російського дизельного пального — полегшення для країн-членів ЄС, оскільки раніше росія була постачальником понад половини пального до Євросоюзу та Великої Британії.

Нездатність знайти альтернативу поставила б під загрозу доступність палива, яке використовують в усьому — від промисловості до вантажних перевезень й автомобільного транспорту.

Тим часом постачання з інших країн різко зросло. Згідно з даними аналітичної компанії Vortexa Ltd, загальна кількість надходжень дизельного пального та газойлю — дуже схожого пального — у травні зросте до чотиримісячного максимуму у майже 1,25 мільйона барелів на день.

За винятком періоду безпосередньо перед початком заборони на імпорт — коли країни готувалися до заборони — травневі потоки відповідають середнім обсягам постачань у 2022 році та збільшуються з року в рік.

Постачання з Близького Сходу та США процвітає. Відомо, що потік із Саудівської Аравії досягне нового максимуму у майже 324 000 барелів на день, тоді як потік із США буде найвищим із серпня 2020 року.

Постачання з Азії мають зменшитися цього місяця через менші потоки з Китаю та Сінгапуру, натомість очікуєть зростання дизельних вантажів з Індії.

Схожі новини