Передплата 2024 «Добра кухня»

«Інвалідність» мами за 10 тисяч доларів та підроблена довідка: на Закарпатті прикордонники затримали ухилянтів

  • 10.05.2023, 10:30
  • 4 057

Впродовж минулої доби прикордонники Мукачівського загону викрили у пунктах пропуску на кордоні з Румунією та Угорщиною двох киян. Чоловіки намагались виїхати з України за підробленими документами

Підроблені документи. Фото: ДПСУ
Підроблені документи. Фото: ДПСУ

Через українсько-румунський кордон намагався незаконно виїхати з країни 28-річний житель столиці. Щоб втілити свій задум у життя українець щедро заплатив аферистам.

Прибувши для перетину кордону в пункт пропуску «Солотвино» разом зі своєю 49-річною матір'ю, як підставу для виїзду за кордон, киянин надав пакет документів про її інвалідність.

Під час перевірки пред’явлених документів прикордонники встановили, що вони є повністю сфальсифікованими та не видавалися уповноваженими на те органами. Сам пред’явник зізнався, що придбав підроблені документи у ділків, сплативши за їх послуги 10 тисяч доларів.

Ще одну спробу незаконного перетину кордону припинили в пункті пропуску «Косино». Потрапити в Угорщину на підставі сфальшованої довідки військово-лікарської комісії та тимчасового посвідчення військовозобов'язаного намагався 48-річний киянин.

Наразі оперативники Мукачівського прикордонного загону встановлюють коло осіб, причетних до цих правопорушень.

Схожі новини