Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна може отримати більше зброї

  • 25.04.2023, 08:30
  • 464

Країни Європейського Союзу надають боєприпаси на терміновий запит України, і їхня кількість має зрости, зважаючи на терміновість

Жозеп Боррель. Фото із мережі
Жозеп Боррель. Фото із мережі

Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після зустрічі глав МЗС Євросоюзу у Люксембурзі.

«Сьогодні ми говорили про потреби України. Можу сказати, що вже надано військової підтримки на понад 31 млрд євро. Ми продовжуємо виконувати свою обіцянку щодо 1 млрд на боєприпаси. Вже було надано майже тисячу ракет. Кількість боєприпасів зростає, і має збільшитися швидше найближчими днями», — наголосив Боррель.

Він пояснив, що перший елемент домовленості на відшкодування видатків урядів країн ЄС за відправлення Україні боєприпасів вже працює.

Щодо другого елементу угоди, який передбачає фінансування на суму 1 млрд євро спільних закупівель ЄС, міністри погодили деталі, але фінального рішення ще не ухвалено.

Також Боррель наголосив, що попри це процес закупівель активно готується, щоб щойно буде рішення — він почав працювати.

«Ми знаємо, що Україна невідкладно потребує боєприпасів та ракет. І вони потрібні їм для захисту своєї території. Ситуація не така, що рф не хоче зупинятися, і Україна не хоче зупинятися. росія не хоче зупиняти вторгнення, і Україна має продовжувати захищатися. Саме так правильно пояснювати те, що там відбувається», — підсумував Боррель.

Схожі новини