Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд ЄС скасував санкції проти матері очільника ПВК «Вагнер» Пригожина

  • 08.03.2023, 19:15
  • 866

Суд Європейського союзу задовольнив позов про скасування санкцій проти Віолетти Пригожиної, яка є матір'ю засновника російської приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина

Віолетта Пригожина. Фото із соцмереж
Віолетта Пригожина. Фото із соцмереж

«Суд скасовує обмежувальні заходи щодо Віолетти Пригожиної, матері Євгена Пригожина через війну росії проти України», — йдеться у висновку.

У публікації йдеться про те, що, незважаючи на злочини Євгена Пригожина, пов’язані з порушенням цілісності території, суверенітету та незалежності України, діловий зв’язок між Віолеттою Пригожиною та її сином, встановлений на момент ухвалення оскаржуваних актів, заснований лише на їхніх сімейних відносинах.

Тому суд ЄС ухвалив, що доказів причетності матері засновника ПВК «Вагнер» до його бізнесу недостатньо для внесення її до списку санкцій.

Відомо, що Віолетта Пригожина була власницею ТОВ «Конкорд Менеджмент енд Консалтинг», що входить до групи «Конкорд», якою до 2019 року володів її син.

З 2017 року мати підприємця не володіє цією фірмою, однак її розпорядження мають акції. Під санкціями Пригожина опинилася 3 березня 2022 року.

Тим часом Євген Пригожин перебуває під санкціями ЄС з 2020 року, а 2016 року потрапив до списку санкцій США.

Схожі новини