Передплата 2024 «Добра кухня»

USAID виділить Україні 60 млн доларів, — Мінцифра

  • 11.02.2023, 16:45
  • 599

Агентство США з міжнародного розвитку виділить 60 мільйонів доларів на зміцнення кібербезпеки України, щоб уряд захистив об'єкти критичної інфраструктури від російських кібератак

Фото Мінцифри
Фото Мінцифри

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Відомо, що міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрівся із заступницею голови USAID Ізобель Коулман. Вони обговорили подальшу співпрацю України з Агенцією США з міжнародного розвитку. Зокрема — посилення кіберзахисту та підтримку цифрової трансформації.

USAID ознайомилось з роботою команди «Дії» із запуску послуг, їхніми розробками та реінжинірингом. Також агентство оголосило про рішення надати додаткові 60 мільйонів доларів підтримки для зміцнення кібербезпеки країни.

Це допоможе уряду України: зміцнити захист критичної інфраструктури від кібератак та посилити поточні ініціативи з цифрової трансформації, зокрема — «Дію». Для цього USAID співпрацюватиме з Новою Зеландією та Данією та підтримуватиме партнерські відносини з країнами, які теж допомагають Україні.

У відомстві додали, що Україна співпрацює з USAID у сфері кібербезпеки з 2020 року і вже має відчутні успіхи. Зараз агенція посилює підтримку, щоб зміцнити можливості України відбивати кібератаки й підтримувати цифрову трансформацію нашої країни.

«USAID співпрацює з Мінцифрою від початку роботи міністерства. 80% послуг в „Дії“ ми запустили саме завдяки підтримці агенції. Також разом запустили реєстр пошкодженого майна та інші антикорупційні проєкти», — зазначили у Міністерстві цифрової трансформації.

Від початку роботи Мінцифри USAID надає юридичну, фінансову та технічну допомогу для розвитку «Дії». Зокрема, за підтримки партнерів ми реалізували Bug Bounty — краштести «Дії». Американська агенція виділила призовий фонд для етичних хакерів, які шукали вразливості та баги «Дії». Під час Bug Bounty не виявили жодних критичних вразливостей. Це дало змогу вкотре переконатися і підтвердити, що «Дія» — безпечний застосунок.

Також під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) анонсувало, що планує виділити майже 650 тисяч доларів для формування підходу до поширення цифрового досвіду України та мобільного застосунку «Дія» на інші країни.

Схожі новини