Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Європа має готуватися до можливого блекауту, — міністр оборони Австрії

  • 27.12.2022, 17:15
  • 819

ЄС треба готуватися до можливого повного вимкнення електроенергії через події в Україні

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Як заявила міністерка оборони Австрії Клаудія Таннер, ймовірність того, що скоро відбудеться вимкнення електроенергії у деяких частинах Європейського Союзу, дуже висока. І річ не в тім, чи це станеться, а в тім, коли.

Вона вважає, що сценарій тотального знеструмлення в ЄС австрійські військові прогнозували ще у 2020 році, і цей ризик значно зріс через війну в Україні.

«Для путіна хакерські атаки на західні енергосистеми є засобом гібридної війни. Не варто прикидатися, що це лише теорія. Ми повинні готуватися до вимкнень електроенергії в Австрії і в Європі», — наголосила Таннер.

Вона розповіла, що в Австрії до можливого блекауту готуються збройні сили та міністерство внутрішніх справ, організовуючи спільні навчання та здійснюючи просвітницькі кампанії серед населення.

«Ми регулярно практикуємо кризові операції з вимкнення електроенергії. До 2025 року ми вкладемо загалом 180 мільйонів євро для розширення 100 „казарм самозабезпечення“, які мають достатнє енергозабезпечення, і їх можна експлуатувати з електропостачанням», — додала міністерка.

Схожі новини