Передплата 2024 ВЗ

ЄС передасть Україні ще 900 генераторів

  • 22.12.2022, 20:30
  • 615

Європейський Союз передасть Україні генератори для живлення критичної інфраструктури та мільйони енергозберігальних лампочок

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«ЄС працює над збільшенням потоків електроенергії між Україною, Молдовою та рештою Європи. Ми також мобілізуємо 900 генераторів для електропостачання країни, включаючи її лікарні. І ми відправляємо мільйони енергозберігаючих лампочок. Ми з вами. Світло буде», — написала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Також Європейська комісія планує профінансувати приблизно 30 мільйонів світлодіодних ламп для України.

«Ми профінансуємо приблизно 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України. У темні часи ми стоїмо разом із нашими українськими друзями», — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Вона додала, що коли 50 мільйонів таких ламп від партнерів буде доставлено в Україну, це заощадить 1 ГВт — річний обсяг виробництва атомної електростанції.

Як відомо, із січня 2023 року в Україні розпочне діяти програма, завдяки якій здійснюватиметься безоплатна заміна лампочок старого зразка на нові енергозберігаючі LED-лампи.

Відтак, з нового 2023 року кожен повнолітній громадянин України зможе безоплатно отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання. Так можна зробити свій внесок у допомогу енергетикам щодо збалансування електросистеми України.

Схожі новини