Передплата 2024 «Добра кухня»

Легендарні футболісти СРСР закликали національну збірну Боснії та Герцеговини не грати проти росії

  • 11.09.2022, 12:40
  • 954

Легендарні гравці київського «Динамо» та збірної СРСР, найкращий гравець Європи 1975 року Олег Блохін та найкращий гравець Європи 1986 року Ігор Бєланов закликали футболістів національної збірної Боснії та Герцеговини не грати проти збірної рф

Андрій Павелко. Фото із мережі
Андрій Павелко. Фото із мережі

Про це заявив голова української асоціації футболу Андрій Павелко.

Виконком української футбольної асоціації також закликав керівництво футбольної асоціації Боснії та Герцеговини виявити солідарність із усім цивілізованим футбольним світом, який усунув команди з рф від міжнародних змагань під егідою УЄФА та ФІФА, зазначив Павелко.

Інформація про згоду федерації футболу Боснії та Герцеговини на матч національної збірної проти збірної росії спровокувала вкрай негативну реакцію у лідерів боснійського футболу, Еліна Джеко та Міралема П’янича: обидва футболісти відмовилися грати проти збірної рф.

«Керівники асоціації знають мою позицію. Дзвонили, питали, що я думаю про матч. Я сказав, що думав, а потім був здивований іншим рішенням. У мене немає слів», — сказав П’янич.

«Я проти гри, поки страждають безневинні люди. Я завжди виключно за мир і хочу бути солідарним з народом України у ці важкі для нього часи», — це коментар Джеко.

Раніше представники УЄФА заявили, що товариські матчі збірної росії не підпадають під рішення виконавчого комітету Європейського союзу футбольних асоціацій щодо усунення російських команд від змагань під егідою УЄФА.

ЗМІ стверджують, що федерація футболу Боснії та Герцеговини отримає 200 тисяч євро за матч. російська сторона візьме на себе всі витрати боснійців за проїзд та проживання у Санкт-Петербурзі.

Матч має відбутися 19 листопада. Це буде перший міжнародний футбольний поєдинок у росії після 24 лютого.

Якщо буде… Аж надто скандальним є тло.

Футбольне співтовариство Боснії та Герцеговини, як і саме суспільство, нервово сприйняли інформацію про листопадовий вояж збірної до північної столиці росії. У соціальних мережах багато коментаторів вкрай негативно оцінювали це рішення.

Союз професійних футболістів Боснії та Герцеговини заявив, що матч завдасть удару по репутації країни, збірної та гравців національної команди. Союз закликав уболівальників засудити дії федерації.

Проти матчу висловилася мер Сараєва Бенджаміна Карич і заявила, що може припинити співпрацю з футбольною асоціацією країни.

«Сараєво як місто, яке найдовше було в облозі агресорів, і я, як мер, рішуче засуджую рішення футбольної асоціації організувати товариський матч з рф. Я вважаю моральним обов’язком для Футбольної асоціації Боснії та Герцеговини, тренерського штабу та гравців відмовитися від цього матчу», — заявила Каріч.

Збірна росії планує зіграти 24 вересня товариський матч проти збірної Киргизії у Бішкеку. Також є повідомлення про можливий товариський матч росіян проти іранців у листопаді.


Джерело: 9.tv

Схожі новини