Передплата 2024 ВЗ

Через «електронки» з гашишною олією: рф засудила американську баскетболістку на 9 років колонії

  • 04.08.2022, 20:15
  • 714

Хімкинський суд Підмосков'я засудив до дев’яти років колонії загального режиму американську баскетболісткуБріттніГрайнер, зобов’язавши її також заплатити 1 мільйон рублів штрафом

Фото: AP/ТАСС
Фото: AP/ТАСС

Про це повідомляє РИА Новости.

Прокуратура просила для неї 9,5 років колонії загального режиму, заявивши, що не бачить у цій справі пом’якшувальних обставин.

При цьому захист звертав увагу на те, що експертизу знайденої в американки речовини було проведено з порушенням, що було підтверджено допитаним судом кандидатом хімічних наук.

Адвокат просила виправдати спортсменку чи призначити їй покарання «нижчої межі чи умовно».

Бріттні Грайнер в останньому слові заявила, що вона припустилася помилки, збираючись поспіхом. У результаті суд визнав пом’якшувальною обставиною часткове визнання провини та спортивні досягнення Грайнера.

Білий дім відреагував на вирок, назвавши його «несправедливим». У заяві йдеться, що адміністрація Білого дому та президент Джо Байден працюватимуть над тим, щоб за будь-якої можливості звільнити Бріттні та Пола Уїлана, ще одного американця, який відбуває покарання в рф.

Нагадаємо, що 17 лютого 2022 року 31-річна спортсменка прилетіла з Нью-Йорка до москви. В аеропорту «Шереметьєво» її затримали через реакцію службового собаки. У речах виявили електронні сигарети з гашишною олією (концентрований продукт із конопель), яка заборонена в росії.

Схожі новини