Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Швейцарія та Ізраїль допоможуть відновити вінницький Будинок офіцерів

  • 20.07.2022, 13:25
  • 779

Будинок офіцерів, який постраждав у Вінниці від ракетного удару, планують відновити

Швейцарія та Ізраїль допоможуть відновити вінницький Будинок офіцерів
Швейцарія та Ізраїль допоможуть відновити вінницький Будинок офіцерів

Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Борзов.

За його словами, Будинок офіцерів — це пам'ятка архітектури місцевого значення. Тому буде відновлена в історичному фасаді. Будівля пережила Другу Світову війну та була відбудована. До того ж й більшість вважає, що фасад має залишитися класичний.

«Ми отримали експертну оцінку, що будівля небезпечна. Вона підлягає повному знесенню. Для того, щоб відбудувати новий будинок, збираються всі найкращі архітектори Вінниці та області, щоб кожен запропонував ескізні проєкти як для Будинку офіцерів, так і для площі. Будинок побуту „Ювілейний“ — в приватній власності. Після надання експертизи ми будемо розуміти стан будівлі та чи можливо його реконструювати або відбудовувати», — заявив Борзов.

Мер зазначив, що цей процес проведення експертиз та розроблення нових проєктів довготривалий. Однак Будинок офіцерів став символом стійкості для містян.

«Я вважаю, що його потрібно відновлювати. При перебуванні у Вінниці 20 послів країн ЄС я запропонував, щоб вони долучилися до відбудови. Хочу сказати, що зголосилися допомагати посольство Швейцарії в Україні та Ізраїлю. На зустрічі вони сказали, що будуть допомагати у відновленні Будинку офіцерів», — наголосив Борзов.

Фото: Вінницька ОДА

Схожі новини