Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нова кібератака: розсилають "інформацію щодо військових злочинів рф"

  • 04.04.2022, 19:45
  • 694

Урядова команда CERT-UA повідомляє про чергову кібератаку на державні органи України, на цей раз хакери паразитують на інформації щодо воєнних злочинів росіян

Нова кібератака: розсилають "інформацію щодо військових злочинів рф"
Нова кібератака: розсилають "інформацію щодо військових злочинів рф"

Про це повідомили у Держспецзв'язку.

«Нова кібератака на державні органи України. Зловмисники знову використовують болючі для українців теми. Зокрема, „паразитують“ на інформації щодо персональних даних росіян, які скоїли воєнні злочини в нашій країні», — повідомило відомство.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA при Держспецзв’язку застерігає співробітників державних органів відкривати електронні листи з темою «Інформація щодо військових злочинців рф».

Хакери можуть отримати віддалений доступ до комп'ютера людини, що відкрила такий лист.

«Електронний лист містить HTML-файл „Військові злочинці РФ. htm“, відкриття якого призведе до створення на комп'ютері RAR-архіву „Viyskovi_zlochinci_RU.rar“. Згаданий архів містить файл-ярлик „Військові-злочинці що знищують Україну (домашні адреси, фото, номера телефонів, сторінки у соціальних сетях).lnk“. Його відкриття призведе до того, що зловмисники отримають віддалений доступ до комп'ютера жертви», — пояснили у Держспецзв'язку.

Відомство асоціює такі дії з діяльністю групи UAC-0010 (Armageddon).

Читайте також: Чим більше ви ненавидите ворога, тим більше ви повинні любити людей, які вам дорогі — психолог

Фото: сайт Еспресо

Схожі новини