Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львів став “жовтим” - рішення мерії

Однак ще будуть зберігатися деякі вимоги “червоної зони”

Динаміка захворювання на коронавірус у Львові трохи зменшилася, але все ж ситуація насторожлива і вкрай непередбачувана. Львів таки переведено у «жовту зону», проте будуть зберігатися деякі жорсткі карантинні норми. Так, у закладах культури робота можлива лише за вакцинації усіх працівників, те саме стосується відвідувачів. Організатори подій мають мати паспорти вакцинації, відвідувачі — принаймні одну дозу вакцини. Таке рішення 7 грудня ухвалила Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій. Про це повідомив у коментарі «ВЗ» в. о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євген Бойко.

«Вимоги до роботи закладів громадського харчування — для працівників та відвідувачів — дві дози вакцини, — наголосив Бойко. — У закладах спорту працівники теж повинні мати стовідсоткову вакцинацію, для відвідувачів — одна або дві дози. Щодо ринків, торгових центрів — усі мають бути вакциновані. У закладах торгівлі першої необхідності — стовідсоткова вакцинація працівників. Для закладів освіти усі карантинні умови залишаються незмінними».

За словами Євгена Бойко, темпи вакцинації у Львові хороші. 63% отримали одну дозу, 54% - дві дози. Пункти вакцинації працюють у всіх медичних установах — поліклініках та лікарнях, плюс центри вакцинації «вихідного дня». Цього тижня центр вакцинації на вихідні працюватиме і у ЦНАПі на площі Ринок, 1.

Чиновник відзначив, що в університетах зберігатиметься дистанційне навчання студентів. Такі рішення ухвалюють кожен навчальний заклад одноосібно. Більшість ВНЗ Львова — на дистанційному навчанні. Усі школи працюють очно, там є стовідсоткова вакцинація. Позашкілля та гуртки працюють.

Нагадаємо, Львівщина вийшла з «червоної» зони.

Схожі новини