Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна хоче брати участь у сертифікації «Північного потоку — 2»

  • 18.10.2021, 16:55
  • 437

НАК «Нафтогаз України» подала заявку на участь України у сертифікації оператора енергетичного проєкту «Північний потік — 2»

Про це під час брифінгу заявив голови правління НАК Юрій Вітренко.

«Нафтогаз», як національна компанія, яка очолює боротьбу за енергетичну безпеку України, відстоює національні інтереси, подала заявку на участь у процесі сертифікації оператора «Північного потоку — 2» перед німецьким регулятором — Федеральною агенцією німецьких мереж, — заявив Вітренко.

Також Вітренко наголосив, що Україна зацікавлена і має прямий інтерес в тому, щоб енергоринок був конкурентним.

«Саме з цієї позиції ми показуємо німецькому регулятору, що сертифікація „Північного потоку — 2“ завдасть шкоди німецькому ринку та конкуренції на європейському ринку, зокрема на ринках Словаччини, Угорщини, Чехії, Австрії», — пояснив глава «Нафтогазу» та наголосив, що газопровід створює великі ризики для енергетичної безпеки України.

Заявку на сертифікацію газопроводу Федеральне агентство німецьких мереж отримало 13 вересня. Очікується, що її розглянуть протягом 4 місяців. Потім проєкт рішення передадуть на вивчення Єврокомісії. Її висновок повинен бути готовий протягом двох або чотирьох місяців (якщо брюссельським чиновникам потрібна додаткова інформація).

Читайте також: «Північний потік — 2» заповнили технічним газом

Схожі новини