Передплата 2024 ВЗ

У Бейруті обстріляли учасників демонстрації

  • 14.10.2021, 17:55
  • 481

У Бейруті обстріляли учасників акції, які вимагають відставки судді, який очолює розслідування вибуху

Як повідомляє The Associated Press, вранці прихильники шиїтського угруповання «Хезболла» та просирійського руху «Амаль» рушили до Бейрутського палацу правосуддя. Вони закликали відсторонити суддю Тарека Бітара від розслідування вибуху в порту Бейрута, звинувативши його в упередженості. Зазначається, що «Хезболла» є затятим противником Бітара, який є другим судовим слідчим у цій справі та домагається переслідування високопосадовців і співробітників служб безпеки. Першого суддю відсторонили від посади після того, як два колишніх міністри подали відповідне клопотання. На цьому тижні суддя Бітар видав ордер на арешт одного з високопоставлених чиновників руху «Амаль» і колишнього міністра фінансів.

За попередніми даними АР, внаслідок стрілянини загинули п'ятеро людей, ще 16 дістали поранення. Водночас СNN повідомляє про 30 поранених.

Міністр внутрішніх справ Лівану Бассам Мавлаві заявив, що багато людей були розстріляні снайперами з будівель. Кулі влучили у вікна квартир, а чотири снаряди впали біля приватної французької школи, викликавши паніку серед студентів. У райони стрілянини відправили військові патрулі.

«Зрозуміло, що ті, хто стріляв у протестувальників, були організованими збройними групами, які планували цей напад з вчорашнього дня. Ми не будемо стріляти у відповідь. Вони хочуть втягнути нас у громадянські чвари, а ми не хочемо сіяти міжусобиці», — сказав CNN один з високопоставлених чиновників «Хезболли».

Читайте також: З луком і стрілами: у Норвегії чоловік скоїв напад на перехожих

Схожі новини