Передплата 2024 «Добра кухня»

Список кримських політв'язнів Кремля передали до Туреччини

  • 25.09.2021, 17:15
  • 420

Денісова передала турецькому колезі список на особистій зустрічі

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на зустрічі з головним омбудсменом Туреччини Шерефом Малкочем передала список кримських політв'язнів Кремля.

Про це вона повідомила у своєму Telegram-каналі.

Денісова подякувала за незмінну позицію президента Туреччини про незаконну окупацію Криму, допомогу і тиск на РФ з метою звільнення незаконно затриманих окупантами кримських активістів.

Вона поінформувала Шерефа Малкоча про переслідування за політичними мотивами Росією 121 громадянина України та передала йому список з іменами 86 кримських татар, які перебувають в ув'язненні на території РФ і тимчасово окупованого Криму. Денісова також звернулася з проханням сприяти усіма можливими засобами поверненню українських політв'язнів на Батьківщину.

«У свою чергу, Шереф Малкоч пообіцяв посилити співпрацю й допомогу в боротьбі за повернення українських громадян і територій», — зазначила уповноважена ВР.

Крім того, омбудсменка зустрілась з президентом асоціації журналістів Анталії — регіональним об’єднанням представників медіа, які працюють у провінції — Мевлютом Єні, якому також розповіла про ситуацію в окупованому Криму з українськими політв'язнями. За її словами, поки батьки перебувають у кремлівському полоні, їхні 207 неповнолітніх дітей позбавлені батьківського піклування.

«Тому звернулася до турецьких ЗМІ з проханням забезпечити висвітлення об’єктивної інформації про масові порушення прав людини країною-окупантом — РФ», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сенцов про Путіна: «Це як з крокодилом домовлятись»

Схожі новини