Передплата 2024 «Добра кухня»

Вимога Google: видалити з Google Docs документи зі списками кандидатів "Розумного голосування"

  • 18.09.2021, 18:55
  • 497

Компанія Google зажадала від соратників ув'язненого російського політика Олексія Навального видалити з Google Docs документи зі списками кандидатів, рекомендованих "Розумним голосуванням"

Про це повідомляє Meduza.

У листі від Google, скрін якого команда Навального виклала в своєму телеграм-каналі, зазначається, що посилання на ці документи були внесені до реєстру заборонених матеріалів Роскомнадзору.

«Якщо ви не видалите зазначені матеріали, Google може бути змушений заблокувати доступ до них», — заявили у компанії.

В одному з документів містяться рекомендації щодо голосування на виборах до Державної думи РФ, в іншому — рекомендації щодо місцевих виборів.

17 вересня додаток «Навальний» з функцією «Розумного голосування» було видалено з російських магазинів Google і Apple. The New York Times і Bloomberg стверджують, що в Google пішли на видалення застосунку під загрозою кримінального переслідування своїх співробітників.

18 вересня про блокування бота «Розумного голосування» оголосив засновник Telegram Павло Дуров. Він пояснив це необхідністю дотримання законодавства у «день тиші».

Сайт «Розумного голосування» блокується в Росії вже кілька тижнів. Роскомнадзор також зажадав від корпорацій Аpple, Google, Cloudflare і Cisco не дозволяти сервісу обходити блокування.

Читайте також: Застосунок «Навальний» видалили з мережі

Схожі новини