Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Алкоголь та наркотики: принц Гаррі шокував подробицями свого життя

  • 22.05.2021, 19:40
  • 988

Принц Гаррі відверто розповів про важкі періоди свого життя. Гаррі торкнувся теми наркотиків і зловживання алкоголем, а також зізнався, що звернутися за психологічною допомогою вирішив за порадою Меган Маркл

Про це він розповів Опрі Вінфрі в серіалі під назвою «Я, якого ти не бачиш».

За словами принца Гаррі, коли він вирішив відмовитися від королівських обов’язків і сказав про це родині, вони заявили, що це неможливо. Така відповідь змусила принца Гаррі почуватися в пастці, а його вагітна первістком дружина Меган тоді заявила йому, що збирається покінчити життя самогубством.

Принц Гаррі зазначив, що в той момент пережив ті самі емоції, які відчував, стоячи 12-річним біля труни своєї матері, принцеси Діани, яка загинула під час автомобільної аварії.

Пізніше королівський нащадок зізнався, що намагався впоратися з тривогою, яку в нього згодом викликало життя в королівській родині, за допомогою алкоголю і наркотиків, оскільки в нього не було інших способів боротися з емоціями.

«Я просто починав пітніти. Мені здавалося, що температура мого тіла на два або три градуси вище, ніж у всіх інших, хто був поруч. Мені здавалося, що обличчя моє стало червоним, і всі навколо бачать, що зі мною відбувається. Але ніхто не підозрював, в чому справа, і від цього було ніяково. Просто ти починаєш думати — всі дивляться, всі бачать, але вони думки не мають, і я не можу їм нічого сказати. Я готовий був випивати, приймати наркотики, пробувати що завгодно, що дозволило б мені відчувати себе ще гірше. Згодом я зрозумів — добре, що я не пив з понеділка по п’ятницю, але швидше за все, я випивав тижневу норму за один п’ятничний або суботній вечір. Я усвідомив, що пив не тому, що мені це так подобалося, а тому, що я намагався заховати свої емоції, замаскувати їх», — розповів він.

Принц Гаррі зізнався, що згодом завдяки пораді Меган, яка була шокована життям королівської родини, звернувся по допомогу до фахівців, і вже протягом чотирьох років проходить терапію. Розповідаючи про дружину, принц Гаррі зазначив, що вона відмовилася від суїцидальних думок, тому що не хотіла, щоб він «втратив ще одну дорогу йому жінку».

«На початку відносин ми багато чому навчилися. Я ходив до терапевтів, зустрічався з різними лікарями. Я знав, що якщо не пройду терапію, якщо не виправлюся, не змінюся, то втрачу цю жінку, з якою хочу провести залишок свого життя. Якось Меган сказала: Думаю, тобі потрібно поговорити з кимось. Тоді, під час того спору, я був знову 12-річним хлопчиком Гаррі. Я зрозумів це на другому, здається, сеансі терапії. Мій терапевт подивилася на мене і сказала: Ви зараз так говорите, ніби вам знову 12 років. Вона не називала мене дитиною, а просто висловила співчуття з приводу того, що трапилося зі мною в дитинстві, і зазначила, що я ніколи не опрацьовував цю проблему, мені ніколи не дозволяли говорити про це відкрито, тому це знову і знову проявляється в мені в вигляді несподіваних проекцій», — зізнався він.

Читайте також: Із королівського палацу — у психічний центр: принц Гаррі влаштувався на роботу

Схожі новини