Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Де та як: у МОЗ пояснили чи потрібно українцям носити маски на вулиці

  • 12.11.2020, 16:50
  • 1 100

За словами міністра Степанова, маску на вулиці потрібно надягати тільки на зупинках громадського транспорту, коли є натовп людей, відстань між якими менше, ніж один метр

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив українцям, де потрібно носити захисні маски. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

«На вулиці носити маску не треба. Виняток — це коли ви перебуваєте в місці великого скупчення людей. Наприклад, на зупинках, коли є натовп людей, відстань між якими іноді менше одного метра. Просто надягайте маску — це безпека», — порадив міністр.

Він також зазначив, що адміністративна відповідальність, передбачена за перебування без засобів індивідуального захисту — маски або респіратора, стосується лише перебування в громадських місцях.

«Штрафи будуть виписуватися за перебування без маски саме в громадських місцях. Коли людина, наприклад, увійшов в супермаркет, і він без маски, то дистанція вже не важлива — адже відстань до інших, зрозуміло, буде весь час змінюватися. Людина повинна перебувати в масці», — зазначив Степанов.

За словами міністра, підхід до накладення штрафів, за перебування в громадському місці без маски, теж змінили. Степанов зазначив, що зараз процес накладення штрафу, дещо схожий на механізм, який застосовується в разі порушення правил дорожнього руху штраф потрібно виписувати відразу на місці. Тоді як раніше ця процедура була побудована по-іншому, порушнику спочатку виписували протокол на місці події, Потім цей протокол відправляли до суду, за яким і було остаточне рішення. Тепер же штраф виписується відразу, без постанови суду.