Передплата 2024 «Добрий господар»

Пакетні газові домовленості передбачають мирову угоду "Газпрому" та АМКУ щодо штрафу на 7,4 мільярди доларів

  • 21.12.2019, 14:33
  • 1 011

"Газпром" повинен виплатити "Нафтогазу України" ,9 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу до 29 грудня, у свою чергу уряд України та російська компанія мають підписати мирову угоду щодо врегулювання судових претензій Антимонопольного комітету України (АМКУ) на ,4 млрд, повідомив "Газпром" у суботу.

«Це питання має бути врегульоване», — сказав агентству «Інтерфакс-Україна» виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Відповідно до оприлюдненого Кабміном України тексту протоколу, «Газпром» і Україна до 29 грудня мають укласти безвідкличну мирову угоду в рамках порушеної «Газпромом» і розглянутої в Женеві арбітражної справи. Ця мирова угода передбачатиме, зокрема, припинення Україною всіх поточних і можливих майбутніх вимог до «Газпрому», що базуються на рішенні АМКУ від 22 січня 2016 року та відповідному рішенні Господарського суду Києва від 5 грудня 2016 року (включно з вимогою про сплату штрафу й пені).

«Зняття всіх арештів на майно, активи та грошові кошти ПАТ „Газпром“, а також відмова в майбутньому від усіх можливих претензій та позовів за контрактами на постачання і транзит газу від 19 січня 2009 року», — йдеться також у протоколі.

Схожі новини