Передплата 2024 ВЗ

До двірця пустили пробний трамвай. На зупинці чекав мер Львова

Андрій Садовий має дрібні технічні зауваження до реконструкції

Перший етап реконструкції площі Двірцевої вийшов на фінішну пряму. По трамвайній колії нарешті пустили перший трамвай. Переконалися, що транспорт їздить добре, тож зауважень до укладки колії не було. Рух трамваїв в цьому мікрорайоні відновлять з наступного тижня. Завершальні роботи першого етапу реконструкції особисто проінспектував міський голова Львова Андрій Садовий.

«Відбувся тестовий проїзд трамваю, — каже мер Львова. — Ще дороблять різні технічні дрібниці. Наполягаю, щоб все до кінця було зроблено, а тоді відновимо рух електротранспорту. На наступний тиждень все буде працювати. Я проти того, щоб поспішати, адже це складний інфраструктурний об’єкт. Загалом підрядники молодці: робота зроблена, трамвайна колія прекрасна, хоч я і маю кілька зауважень. Треба все зробити досконало».

За словами Андрія Садового, цьогоріч підрядник (турецька фірма «Онур») відремонтував площу Двірцеву лише на половину. Наступного року роботи продовжаться. Візьмуться за сучасний фонтан у вигляді хвилі та паркінг. А опісля капітально ремонтуватимуть вулицю Чернівецьку. «Після всіх ремонтів, після титанічної роботи вся ця територія буде прекрасною», — сказав мер Львова.

За інформацією ЛКП «Львівавтодор» (замовник реконструкції), станом на 2 грудня, на площі Двірцевій влаштовано 100% водопровідних мереж та 98% каналізаційних мереж. Також там висаджують дерева (старі зрізали), монтують камери для майбутнього водограю.

Схожі новини