Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Аварія танкера поблизу Одеси: вміст нафтопродуктів в епіцентрі перевищує норму у 157 разів

  • 23.11.2019, 14:34
  • 541

У морі біля епіцентру аварії танкера біля Одеси в 157 рази перевищений вміст нафтопродуктів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив виконувач обов’язків голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов.

«Тримаю на особистому контролі ситуацію в Одесі. Станом на зараз ситуація не є критичною, але рекомендую відмовитись від купання у морі. Нашими фахівцями встановлено перевищення вмісту в епіцентрі події нафтопродуктів у 157 разів», — сказав Фірсов.

Також він додав, що наразі інспектори працюють на місці і продовжують моніторинг забруднення у межах своїх повноважень і зони відповідальності.

«Координуємо дії з АМПУ, на жаль, наразі, через шторм зробити можна небагато — вздовж берега розтягнули сорбуючі бони. Як тільки шторм вщухне, бони встановлять навколо аварійного буксиру, щоб уникнути поширення плям паливно-мастильних матеріалів у море. Отримавши доступ до судна, фахівці зможуть провести обстеження і встановити більш точні показники забруднення», — додав Фірсов.

Окрім того, він повідомив, що танкер — це рейдово-портовий нафтоналивний плавбункеровщик болгарського проекту 585. Його довжина 59 метрів, ширина — 10 метрів, вантажопідйомність 1565 тонн.

«Відомо, що власник судна „Фактор груп лімітед“ зареєстрований у Харкові і належить Джавадову Шамсаддіну Алі Огли», — зазначив Фірсов.

Як повідомлялося, вночі 22 листопада в районі міського пляжу «Дельфін» в Одесі виявлено підтоплений танкер «Делфі» (прапор Молдова), що ліг на мілину.

Рятувальники зняли з судна двох членів екіпажу та капітана, попри те що судновласник заборонив команді залишати борт судна і подавати сигнал SOS.

Схожі новини