Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Некомпетентна команда Зеленського приведе країну до катастрофи, – Береза

  • 20.11.2019, 12:28
  • 544

Некомпетентна команда президента України Володимира Зеленського приведе країну до катастрофи.

Про це в ефірі «Прямого» розповів голова громадського руху «Рішучі громадяни» Борислав Береза.

«Зеленський хоче миру в будь-якому варіанті. Мир. Але він не наділяє його такими категоріями, як перемога чи поразка. Ні. Для нього мир — завжди мир. Це не важливо. Більше того, через те, що він ніколи не був ні в громадському русі, ні в політичному русі, він не розуміє багато питань, і він хоче домовитись з Путіним. Він вірить в те, що він може це зробити», — розповів Береза.

Він зазначив, що президент Р Ф Володимир Путін починав війну не для того, щоб її закінчити на умовах України.

«Ми бачимо, що є план «А» — віртуально домовитись з Путіним закінчити війну. Це дуже гарна ідея. Але це не план. Путін починав війну не для того, щоб її закінчити, і не для того, що закінчити її на умовах України. Його цікавить інше. Тож ми бачимо, що Зеленський їде з бажанням, але без стратегії і без практики. Дивлячись на його оточення, де немає професійних дипломатів і радників, я не дуже вірю в успіх.

Якщо б в оточенні Зеленського були зараз пан Безсмертний, пан Горбулін, пан Тарасюк, Марчук, то я би повірив у те, що він зможе вибудувати якусь стратегію. А дивлячись, що там є пан Богдан та пан Єрмак, я не впевнений в тому. І це обґрунтовано. Більше того, дивлячись на те, як проходив американський візит, турецький візит, я можу сказати, що його готували вкрай погано. А це зустріч на порядок вища.

Тому я не дуже вірю в те, що нас чекає якась велика і радісна перемога. Якщо я не правий, я готовий це визнати. Але якщо я буду правий, то я хочу, щоб президент Зеленський зрозумів, що йому потрібні дійсно радники вищого рівня. Більше того, щоб він звернувся до них. Але, на жаль, некомпетентна команда приведе не Зеленського до катастрофи, а країну", — додав Береза.

Схожі новини