Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Я не лох! #SaveФОП": у Києві підприємці пікетують з'їзд “Слуги народу”

  • 10.11.2019, 12:13
  • 920

У Києві представники Всеукраїнської громадської організації "Союз захисту підприємців” та представники мікро, малого та середнього бізнесу проводять акцію протесту біля КВЦ «Парковий», де проводиться з'їзд партії «Слуга Народу”.

Як повідомляє Укрінформ, поки що під «Парковим» зібралося близько 30 учасників, але люди продовжують підходити.

Пікет проходить спокійно, його учасники тримають у руках плакати «Не дамо знищити спрощену систему», «Я не лох! #SaveФОП», «Президент, тримай слово!», «Ні законам № 128, 129!», «Скасувати вбивчі закони № 128, 129».

Головна мета заходу — донести до представників партії «Слуга народу» вимоги мікропідприємництва — скасувати закони № 128, 129, які, на їхнє переконання, знищують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Як вважають активісти, поки що є шанс переконати народних депутатів ініціювати законопроєкт, який би скасував (визнав такими, що втратили чинність) закони № 12−8ІХ та129-ІХ .

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 17 жовтня підписав закони України № 128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та № 129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг», які парламент ухвалив 20 вересня 2019 року.

Ці закони передбачають розширення з 1 жовтня 2020 року обов’язку застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для низки категорій фізосіб-підприємців II-IV груп, які працюють у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Загальні правила використання РРО для всіх платників єдиного податку II-IV груп почнуть діяти з 1 січня 2021 року одночасно зі збільшенням граничного обсягу доходу платників єдиного податку II групи з 1,5 млн до 2,5 млн грн. Передбачається запровадження програмних РРО, які можуть використовувати замість класичних РРО.

Закони також впроваджують механізм кешбека — відшкодування покупцям/споживачам 100% вартості придбаних товарів, робіт або послуг, якщо вони подали скаргу про порушення продавцем установленого порядку проведення розрахункових операцій і під час перевірки контролюючого органу було підтверджено наявність порушення. Ця норма почне діяти з 1 жовтня 2020 року для покупок від 850 грн.

Схожі новини