Передплата 2024 «Добра кухня»

Двірцеву відкриють наприкінці листопада

Міський голова Львова Андрій Садовий хоче, щоб «гості почувалися, як у європейському місті”

Реконструкція площі Двірцевої перед головним залізничним вокзалом — йде за графіком. Частину площі у Львівській мерії обіцяють відкрити наприкінці листопада, решту робіт, як і планували продовжать наступного року. «Площу Двірцеву відкриють наприкінці листопада, щоб гості почувалися, як у європейському місті, — заявив під час інспектування робіт міський голова Львова Андрій Садовий. — Задоволений роботами. Їх виконують доволі якісно. Головна новація цієї реконструкції — трамвай буде під’їжджати аж до входу вокзалу».

На Двірцевій облаштовано чотири платформи для висадки і посадки пасажирів трамваїв, дві платформи для пасажирів автобусів, збудовано коробку диспетчерського пункту, також продовжуються роботи з облаштування фундаменту фонтану (він буде у формі «граючої хвилі»).

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий додав: «Найбільша проблема реконструкції площі — фонтан. Він має досить складний конструктив, і підрядники, очевидно, не мали практики у будуванні подібних водограїв. Тому там є певні нюанси, які плануємо залагодити якомога швидше. Сподіваємось, до кінця листопада завершити роботи з облаштуванням фонтану. Але запустимо його вже у березні 2020 року, аби він повноцінно працював у сезон».

За словами чиновника, до кінця жовтня покладуть перший шар асфальту. Згодом відкриють для проходу центральну частину навпроти двірця. «Площа фактично вже набула майбутніх „рис“. Після реконструкції, кінцеві зупинки міських автобусів будуть розташовані ліворуч, біля трамвайних зупинок, які будуть наближені до головного входу у залізничний вокзал. Рух транспорту та пішоходів плануємо розділити на чотири смуги. На площі з’явиться більше пішохідного простору», — сказала на брифінгу директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

З досьє «ВЗ»

Реконструкція площі Двірцевої розрахована на два роки. Роботи стартували навесні 2019 року. Згідно з договором, укладеним з підрядною організацією «Онур», вартість робіт — 165,5 млн. грн. У проекті передбачено збільшення інфраструктури для громадського транспорту, кількості зупинок, облаштування громадського простору, сучасного фонтану, підземного паркінгу… Для озеленення площі тут висадять кленолисті платани, яблуні, сакури, берези, дуби, робінії, бобівники та чимало кущів

Схожі новини