Передплата 2024 ВЗ

Била, колола голками та морила голодом – названа мати жорстоко катувала всиновленого сина

  • 10.09.2019, 09:15
  • 1 150

У Дніпрі всиновлений хлопчик ледь вижив після виховання названої матері. Вона катувала, колола голками, била і морила голодом хлопчика.

Жінка свою провину заперечує, йдеться у ТСН.

Після чергового знущання матері-усиновительки дитину доправили до реанімації. У малого синє від ударів обличчя, садна на ніжках, ручках та спині.

Фото оприлюднила Олена Малихіна, яка вже рік допомагає Владу оговтатися від пережитого. Жінка наважилась на розголос, аби усиновительку врешті покарали. Вона випадково познайомилася з Владиком і його матір'ю Наталією у лікарні кілька років тому. Вже тоді запідозрила, що названа мама до сина не надто приязна: він був постійно голодним, у зношеному одязі і синцях, які матір пояснювала випадковостями.

«Вона намагалася встановити йому епілепсію, шизофренію — що-небуть, аби йому дали інвалідність. Мені здається, що йому потрібно було більше грошей за нього», — каже тимчасова опікунка дитини Олена Малихіна.

Взірцевою родина виглядала у соцмережах. Наталія має дорослу доньку та онуку. У 2014 році незаміжня жінка усиновила Влада в іншому місті. Чотири роки вони жили у приватному будинку в середмісті Дніпра. Сусіди кажуть, що жінка із сином поводилася погано.

Матір усиновительки Наталії знайшла торік синього від побоїв хлопчика і викликала швидку. Зараз каже, що її донька не винна, а Владик зробив це сам. Де її донька, — не каже. На суди усиновителька також ходить неохоче і досі офіційно лишається матір'ю малюка.

«Хлопчик сказав, що це його побила усиновлена мама. Мама все спростовує. Каже, що вона його поклала спати і поїхала до Києва, а зранку бабуся зайшла, а він такий», — каже начальниця служби у справах дітей Шевченківського району Валентина Ровна.

Під час перевірок не знаходили жодних порушень, кажуть у Службі у справах дітей. Відразу після побиття, мовляв, клопочуть про позбавлення жінки батьківських прав. Утім, Наталія подала зустрічний позов про скасування усиновлення, щоб не платити аліменти на дитину і не ділитися житлом. Нема досі й вироку за кримінальним провадженням про побиття.

«Зі свого боку ми зробили усе можливе і неможливе, щоб зібрати повну доказову базу. Однак ми відштовхувалися тільки від довідки судово-медичної експертизи, яку нам надали лікарі, і саме вони зазначили в цій довідці, що у дитини легкі тілесні ушкодження», — пояснила речниця Г У Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

До вироку суду усиновителька на волі і може відбутися лише штрафом. Водночас Владик, якого тимчасово передали у родину Олени, вже пішов до школи.

Схожі новини