Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мер Львова запроваджує в кафе “режим тиші”

Найбільше скарг на шум надходить від мешканців провулку Крива Липа

Заклади громадського харчування міста Львова перевірятимуть на «високі децибели» музики. Міський голова Львова Андрій Садовий оголосив для кафе та ресторанів «режим тиші». До спецоперації залучив працівників ЛКП «Муніципальна варта» та патрульних. Причиною цього стали скарги мешканців на порушення режиму тиші в нічний час.

Перевірка закладів громадського харчування триватиме до 15 вересня. На порушників обіцяють складати адмінпротоколи та штрафувати. Як сказала «ВЗ», директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич, мешканці почали більше скаржитися саме з початку вересня, коли стартував навчальний рік. Зокрема, є тривожні сигнали з провулку Кривої Липи, де працює… 26 закладів громадського харчування. Також «режим тиші» порушено у закладах по вул. Лесі Українки, Вірменській, Староєврейській. «Графік роботи — не пізніше 23-ї години, але заклади закриваються о 2−3 годині ночі. Реакції поліції немає», — зауважила Ірина Кулинич.

«Запросимо на розмову до мерії керівників закладів громадського харчування, щоб надалі дотримуватись тих норм, які діють в державі щодо обмеження використання звуку в нічний час», — запропонував мер Львова Андрій Садовий.

Схожі новини