Передплата 2024 «Добрий господар»

Коли у Львові буде крематорій? І чи є клінінг в електротранспорті?

Такі питання порушують ініціатори і підписанти електронних петицій

У Єдиній системі електронних петицій зареєстрована петиція про створення у Львові крематорію. Населення міста зростає, відповідно збільшується і кількість померлих, тобто потрібно подбати про альтернативний шлях поховання, а саме — кремацію, йдеться у петиції.

«На кладовищах процвітає тіньовий бізнес продажу місць, — стверджує автор петиції Андрій Ходань. — Багато могил покинутих чи недоглянутих. Будівництво пам'ятників та гробівців занадто дороге для пересічних львів'ян, бізнес у цій галузі часто тіньовий. Кремація та облаштування на кладовищах місць для поховань кремованих останків, стандартизація надгробків та зменшення потреби у площах кладовищ та раціональне їх використання можуть суттєво покращити ситуацію та полегшити для багатьох львів'ян процес прощання з померлими та догляду за місцем поховання».

До закінчення голосування залишилося 8 днів, а петиція вже назбирала 443 із необхідних 500 голосів. Нагадаємо, у червні за розпорядженням міського голови у Львові створили робочу групу, яка має визначити доцільність будівництва крематорію і його розташування. Планується, що для облаштування крематорію розширять межі Голосківського кладовища. А загалом про необхідність побудови крематорію у Львові говорять останні років десять.

А от львів’янин Ігор Труш зареєстрував петицію «Клініг в електротранспорті». «Електротранспорт у жахливому стані — не тільки технічному, а й у плані чистоти та дезінфекції. Транспорт не прибирають та не дезинфікують взагалі», — констатує автор петиції. Він пропонує зобов'язати «Львівелектротранс» забезпечити прибирання транспорту, причому надавати після цього обов'язковий фотозвіт.

Схожі новини