Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Київстар у 2 кварталі 2019: більше інвестицій, розвиток 4G, ріст дата-трафіку

Швидкісний мобільний інтернет Київстар вже доступний для майже 70% населення України.

Мережа 4G національного телеком оператора охопила 6609 населених пунктів. Підґрунтям для стрімкого розвитку нових технологій стали вагомі інвестиції компанії у збільшення території покриття та якість зв’язку.

Олександр Комаров, президент Київстар: «Як лідер телеком галузі, Київстар бачить свою місію у забезпеченні доступу до нових технологій для кожного мешканця України. Тому в першому півріччі компанія на 32% збільшила капітальні інвестиції та підключила до 4G майже 2500 нових населених пунктів».

У порівнянні з 2 кв 2018 кількість абонентів Київстар, які користуються мобільним інтернетом, зросла на 16%, а використання дата-трафіку — на 85%. Ріст обумовлений як високою якістю послуг, так і доступними тарифами. Зокрема, в багатьох тарифних планах оператора абоненти отримують необмежений доступ до популярних сервісів, як от соціальні мережі, музичні та відео сервіси, тощо. Що важливо, понад 50% дата трафіку використовується у мережі 4G. Використання послуг голосового зв’язку майже не змінилось і сягає понад 570 хвилин на абонента, що є одним з найвищих показників для країн Європи. При цьому середній дохід від абонента (ARPU) складає 66 грн, що на 27% більше у порівнянні з 2 кв 2018.

Кількість абонентів, що користуються фіксованим інтернетом у 2 кв. 2019 досягла майже 1 млн, що на 11,5% більше у порівнянні з 2 кв. 2018. Середній дохід від абонента послуги «Домашній Інтернет» складає 76 грн, на 4% більше, ніж у 2 кв 2018.

Для забезпечення розвитку 4G та якості голосового зв’язку та інтернету Київстар у 2 кв 2019 інвестував 1,152 млрд грн, на 24,3% більше, ніж в 2 кв 2018. А за січень-червень 2019 капітальні інвестиції склали 2,134 млрд грн.

Загальний дохід компанії у 2 кв 2019 зріс на 24%, у порівнянні з 2 кв 2018, до 5,624 млрд грн, що обумовлено збільшенням на 77% доходів від мобільного інтернету завдяки росту використання дата-трафіку.

Абонентська база у 2 кв 2019 склала 26,2 млн. Як раніше повідомляла компанія, завдяки розвитку тарифних пропозицій з безлімітним голосовим та інтернет трафіком, на телеком ринку України є тенденція до скорочення використання абонентами кількох SIM-карток. Крім того, на телеком ринок впливають негативні демографічні процеси.

У 2 кв 2019 Київстар перерахував до бюджету України податків та інших платежів на загальну суму понад 2 млрд грн. У тому числі майже 250 млн грн компанія сплатила за використання радіо частот. Київстар є сумлінним платником податків і зберігає лідерство серед компаній зв’язку за обсягами платежів до держбюджету.

Загальний операційний дохід

Дохід від послуг мобільного зв’язку

Дохід від послуг фіксованого зв’язку

EBITDA

Маржа EBITDA

Капітальні витрати

Мобільний зв’язок

Загальний операційний дохід

У тому числі від послуги передачі даних

Абоненти (млн)

У тому числі мобільного інтернету

ARPU (грн)

MOU (хв.)

Використання даних (Мбайт/абонент)

Фіксований зв’язок

Загальний операційний дохід

Операційний дохід ШПД

Абоненти ШПД (млн)

ARPU ШПД (грн)

Довідка про компанію

Київстар — український оператор телекомунікацій, який надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі 3G та LTE (4G). Послугами оператора користується 26,2 млн абонентів.

Акціонери Київстар — міжнародна група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ, Нью-Йорк та Euronext, Амстердам.

Київстар понад 20 років працює в Україні і є найбільшим платником податків на телеком ринку, а також одним з кращих роботодавців та соціально відповідальною компанією. .

За додатковою інформацією звертайтесь: [email protected], www.kyivstar.ua.

Схожі новини