Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Богдан не може вимагати звільнення Кличка", - журналістка

Глава Офісу президента Андрій Богдан формально навіть не держчиновник.

Він не може просити Кабмін звільнити Віталія Кличка з посади голови КМДА. Про це в своєму телеграм-каналі пише відома українська журналістка, шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

Так вона прокоментувала сьогоднішній брифінг голови О П Богдана, на якому він вручив Кличку «чергову чорну мітку». Кошкіна звернула увагу: саме Богдан виступає «фронтменом боротьби ЗеКоманди з Віталієм Володимировичем», що викликає чимало запитань.

«Ви ж пам'ятаєте, як Богдана призначали на посаду? Спеціально реформували АП в Офіс президента, щоб Богдан — будучи люстрованим — зміг очолити нову структуру. Для цього Офіс позиціонується як Патронатна Служба, глава якої вже ніби і не чиновник. Якщо так, то як може звичайний найманий менеджер (нехай навіть дуже високопоставлений), не будучи держчиновником, просити Кабмін звільнити главу КМДА? Це як ?!)) Суб'єкт звернення? Може, Конституцією передбачено?) «, — дивується журналістка.

При цьому Соня Кошкіна засумнівалася в тому, що Кабмін піде врозріз з Офісом президента. Те, що відбувається вона назвала «рубрикою: якщо довго і багато старатися, можна перехитрити самих себе».

«Враховуючи, що сміливість — не головна якість Володимира Борисовича, вона його зазвичай після наздоганяє (як ми знаємо з його одкровень про п'ятого президента), то сильно я сумніваюся, що КМУ вступить в юридичну суперечку з ОП. Хоча міг би і навіть повинен. Але це так … Нотатки на полях)», — пише Кошкіна.

Схожі новини