Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Парубій запропонував провести позачергове засідання Ради 11 липня: які законопроекти розглядатимуть нардепи

  • 05.07.2019, 18:14
  • 732

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій рекомендував провести позачергове пленарне засідання 11 липня.

Про це він заявив під час прес-конференції, передає УНН.

«Я порекомендував би (ініціаторам позачергової сесії — ред.), щоб ми 11 липня, коли буде повна мобілізація в залі, щоб вони дали запит і дали лист на 14:15. Бо згідно з регламентом ранкове та вечірнє засідання, це різні засідання. А позачергове засідання може проходити в проміжку, я думаю ми в обідню перерву зможемо провести засідання та відповідно розглянути ті закони, які рекомендуються», — сказав Парубій.

Також, за його словами, він розраховує, що у четвер 11 липня на позачерговому пленарному засіданні депутати проголосують за Виборчий кодекс .

«Я порахував, що за вівторок-середу ми пройдемо всі правки до Виборчого кодексу і відповідно у середу комітет зможе зібратися, підготувати остаточний текст», — додав Парубій.

Нагадаємо, нардепи розглянули вже понад 3,6 тисячі правок до Виборчого кодексу.

Також Андрій Парубій розраховує, що 11 липня парламент зможе розглянути кадрові питання, про це пише УНІАН.

«Окрім Кодексу про відкриті списки того дня (11 липня — ред) я буду пропонувати ще прийняти закон про заручників, закон про капеланів», — зазначив Парубій. Голова В Р сказав, що також планується ухвалити поправку до закону, який стосується сонячних батарей, аби «відновити можливість для громадян мати сонячні батареї». «Я думаю, що в той час ми зможемо і розглянути кадрові пропозиції, які подав президент», — додав Парубій.