Передплата 2024 ВЗ

У ЦВК заявили про ризик зриву позачергових виборів до Ради через повторне жеребкування

  • 05.07.2019, 14:17
  • 675

Центрвиборчком не зможе вчасно надрукувати потрібну кількість бюлетенів і доставити їх для голосування у разі проведення повторного жеребкування партій.

Про це 5 липня повідомили у пресслужбі ЦВК, передає ТСН.

«Наслідком буде неможливість своєчасного друку необхідної кількості бюлетенів Державним підприємством» Поліграфічний комбінат Україна" і забезпечення їх доставки для проведення голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі", — йдеться у повідомленні.

У ЦВК нагадали, що, як і належить, провели жеребкування не пізніш як за двадцять чотири дні до дня голосування — 26 червня, тобто в останній день такого строку.

Там вважають, що «забезпечення прав одного суб'єкта виборчого процесу не може мати наслідком порушення прав та законних інтересів інших суб’єктів виборчого процесу та законного перебігу виборчого процесу в цілому як реалізації права виборців на вільне волевиявлення».

Нагадаємо, у суботу, 29 червня, близько першої години ночі Верховний суд України зобов'язав ЦВК зареєструвати на виборах «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі. Рішення ЦВК виконало, а вже на неділю, 30 червня, зібрали всіх представників партій, аби вирішити, як включити ще одну партію в список. Враховуючи, що жеребкування вже провели й партії почали друкувати й використовувати агітаційні матеріали, вирішили «Рух нових сил» вписати в бюлетені під останнім, 22-м, номером. ЦВК відмовила партії Саакашвілі у повторному жеребкуванні. Тепер же Аграрна партія вимагає пережеребкування.

Позачергові парламентські вибори в Україні призначені на 21 липня 2019 року.

Схожі новини