Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Не викликає нічого, окрім скепсису»: політолог прокоментував свіжі рейтинги партій, які проходять до парламенту

  • 19.06.2019, 19:42
  • 584

Останні соціологічні опитування групи «Рейтинг» різняться в цифрах щодо кількості тих, хто не визначився, яку партію підтримуватиме, так і щодо рейтингів «Європейської Солідарності», а відтак можуть бути маніпулятивними.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Сергій Таран.

«Загальновідомо, що заміри традиційно роблять на вихідних. Група „Рейтинг“ показала результати досліджень, зроблених, по факту, в одні вихідні, але з великою різницею в цифрах — як щодо кількості невизначених (22% та 14%), так і щодо рейтингів Європейської солідарності. Принагідно нагадаю, що саме група Рейтинг під час президентської кампанії перед другим туром прогнозувала туди винятково вихід Тимошенко з Зеленським. Ну і явка в 89% в липні не викликає нічого, окрім скепсису», — зазначив експерт.

Додамо, що згідно останніми соціологічними опитуваннями групи «Рейтинг», якби вибори до Верховної Ради проводилися наступної неділі, то до парламенту мали б шанс пройти 5 партій на чолі зі «Слугою народу».

За «Слугу народу» готові проголосувати 47,1% тих, хто має намір голосувати та визначився з симпатіями.

Також, згідно з опитування, долають прохідний бар’єр «Опозиційна платформа — За життя» (11,1%), партія «Голос» (8,1%), «Батьківщина» (7,3%) та на межі «Європейська Солідарність» (5,0%).

З урахуванням похибки, має шанс пройти у наступну Раду і партія екс-керівника СБУ Ігоря Смешка «Сила і честь» (4,1%).