Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кремлі вже не хочуть роздавати паспорти РФ всім українцям

  • 29.04.2019, 14:38
  • 741

У Російській Федерації є на порядку денному питання про спрощення отримання українцями російських паспортів, але вважають передчасним говорити про конкретику щодо цього питання.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента Р Ф Дмитро Пєсков, повідомляє телеканал «Прямий» з посиланням на російські ЗМІ.

«Поки рано говорити про такі модальності. Президент сказав, що питання в цілому є на порядку денному, про таке питання думають, але поки таких загальних рішень щодо всіх громадян України не приймалося», — сказав Пєсков в понеділок, відповідаючи на питання про те, чи передбачається видавати російський паспорт всім бажаючим українцям і чи буде вимагатися для отримання громадянства переїзд до Росії.

«Поки був підписаний указ президента про полегшення процедур по отриманню паспортів для жителів Донбасу, який носить виключно гуманітарний характер. А будь-яких інших деталей поки просто немає, їх поки не існує», — додав представник Кремля.

Президент Росії Володимир Путін своїми заявами про намір роздавати громадянство РФ усім українцям за спрощеною процедурою намагається призвести до подальшої ескалації в Україні, повідомив посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що в Москві думають про те, щоб поширити спрощену процедуру видачі паспортів РФ на громадян України.

Нагадаємо, Росія спростила отримання російського громадянства для мешканців окупованого Донбасу.

24 квітня Україна звернулась до Радбезу ООН через рішення президента Р Ф Володимира Путіна щодо спрощення видачі російських паспортів жителям окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Дії Кремля викликали широкий резонанс як в Україні, так і поза її межами. Президент України Петро Порошенко закликав міжнародних партнерів не допустити найгіршого сценарію, жорстко засудити деструктивні та злочинні дії російської влади.

Зі свого боку міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав українських громадян, які перебувають в окупованих частинах Донецької та Луганської області не приймати російські паспорти.

Засідання Ради безпеки ООН відбулося 25-го квітня

Схожі новини