Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Підмітав вулицю — знайшов 50 гривень. А діаманти чомусь ніхто не губить»

Найкращий двірник Львова Володимир Катинський незабаром вирушить у тур Європою

72-річний львівський двірник Володимир Катинський, який працює у ЛКП «Балатон-409», вирушить на вікенд до Кракова, Праги, Відня та Будапешта. Такий презент отримав від Львівської міської ради, бо виграв конкурс «Найкращий двірник Львова-2019» (проводили з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства).

Подяками від міського голови й сертифікатами на мандрівку в Кам’янець-Подільський нагороджено ще п’ятьох найкращих двірників міста Лева.

Львів’яни висунули на конкурс 156 двірників, яких вважають найкращими. Перемогу здобув Володимир Катинський, який працює на вул. Мазепи з 2006 року.

Від мешканців неодноразово отримував подяки, а ЛКП «Балатон-409» нагороджувало пана Володимира грамотами. Освіту той здобув у Донецькому культурно-просвітницькому училищі (пан Володимир очолював клуб в одному з сіл Донеччини). На моє питання, ким хотів стати в дитинстві, пан Володимир відповів: «Це був післявоєнний час… Ми всі боялися, були залякані. Про яку професію тоді можна було мріяти?.. Трохи працював трактористом, потім став двірником».

--- Подобається професія двірника? Не втомилися?

--- Я по життю такий, що мені подобається будь-яка робота. Професія двірника теж хороша. Не втомлює мене вона. Інша річ, аби більше платили. «На руки» отримую 3,6 тисячі гривень.

--- Траплялися приємні знахідки під час прибирання?

--- Чомусь люди не хочуть губити діаманти (сміється. — Авт.). Бувало, що знаходив 50 гривень, або копійки по асфальту валялися… Розкажу про виховну роботу з молоддю. На моїй території є бібліотека. Іноді дівчата сидять там на сходах, їдять чіпси. Часто-густо спостерігаю за молоддю: що зроблять — викинуть коробку в смітник чи на тротуар. І що ви думаєте! З’їли, а коробку викинули під ноги… Підходжу і кажу: «Дівчата, хіба так і вдома робите? Поїли і насмітили!». Відповідають: «Піднімати — ваша робота!». І що їм на це скажеш? На жаль, наші люди це не дійшли до рівня культури, як у Європі, щоб прибрати за собою, не смітити.

--- Які передчуття напередодні туру чотирма європейськими містами?

--- Ніколи там не був, цікаво буде подивитися. Поїду зі своєю дружиною Ольгою, з якою у шлюбі вже сорок років.

Схожі новини