Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обурена новими санкціями Росія звинуватила США та Канаду в «дрімучій русофобії» та пообіцяла відповідь

  • 16.03.2019, 10:33
  • 368

Міністерство закордонних справ РФ назвало нові санкції запровадженні США та Канадою «дрімучою русофобією» та пообіцяло «обов'язково відповісти».

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Росії, повідомляє ТСН.

У МЗС продовжують наполягати, що звинувачення в анексії Криму та агресії в Керченській протоці є необґрунтованими.

«Рестрикції знову намагаються обґрунтувати нібито агресивними діями Росії щодо України, „незаконним“ приєднанням Криму, додавши на цей раз безпідставні звинувачення в „невиправданому застосуванні сили“ в Керченській протоці. При цьому для всіх — крім, напевно, авторів подібних рішень — очевидно, що санкційні раунди, скільки б їх не було, не приводять до бажаних для США і Канади результатами», — йдеться в заяві.

Там також додали, Росія вже готує відповідь на ці кроки.

«Висловлюємо жаль, що в американській і канадській столицях продовжують слідувати згубному курсу на повне руйнування двосторонніх відносин з Росією, і опинилися в досить жалюгідному стані внаслідок дрімучу русофобію, яка охопила Вашингтон і Оттаву. Що стосується нашого практичної відповіді, то він неодмінно піде», — зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз ввів санкції проти восьми росіян через агресивні дії РФ у листопаді 2018 у Керченській протоці.

Згодом Сполучені Штати розширили антиросійський санкційний список, додавши до нього шість фізичних і вісім юридичних осіб. Обмеження спрямовані проти причетних до необґрунтованих нападів Росії на українські військові кораблі в Керченській протоці, анексії Криму та підтримки незаконних виборів сепаратистських урядів на сході України.

Згодом Канада ввела санкції проти РФ через агресію у Керченській протоці. Під обмеження потрапили 114 росіян і 15 російських компаній.

Схожі новини