Передплата 2024 ВЗ

У Львові для пенсіонерів запровадили безкоштовний проїзд у громадському транспорті

  • 26.01.2019, 19:53
  • 1 992

Виконавчий комітет Львівської міської ради запровадив безкоштовний проїзд для пенсіонерів за віком у всьому громадському транспорті міста. Рішення набуде чинності з лютого 2019 року, а прийняте воно було 25 січня.

Про це інформує Ukr.Media.

Пенсіонери можуть безкоштовно їздити у трамваях, тролейбусах, автобусах та маршрутних таксі усіх форм власності, за умови пред'явлення пенсійного посвідчення. Крім того, безкоштовно у всьому громадському транспорті зможуть їздити інваліди третьої групи, оскільки у інвалідів першої і другої групи це право забезпечене державою.

«Нам вдалося досягти домовленостей з приватними перевізниками на автобусних маршрутах загального користування. Вони погодилися надавати послуги з безкоштовного перевезення пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю третьої групи», — повідомив заступник мера Львова Сергій Бабак.

Також у виконкомі відзначили, що переговори про безоплатний проїзд для пенсіонерів проводились з січня 2018 року.

До речі, таке «популярне» рішення для пенсіонерів, можливо, не викличе належного «розчулення» у решти жителів Львова, адже їм міська влада вирішила підняти ціну на проїзд у громадському транспорті до 7 гривень. Вся справа в тому, що резервного фонду міста недостатньо для того, щоб утримати ціни на проїзд на одному рівні.

«У нас на компенсацію передбачені кошти в бюджеті. Ми розуміємо, що ціни досить часто є непідйомними, складові тарифу подорожчали, запчастини та паливо і так далі», — повідомили тоді в мерії.

А ось Запоріжжю, навпаки, пощастило — у міських маршрутках з лютого вартість проїзду зменшиться на одну гривню.

Схожі новини