Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Готуйтеся до сильних морозів: синоптики прогнозують до -20 у найближчі дні

  • 17.01.2019, 20:58
  • 3 494

Тепла погода в Україні ще протримається кілька днів, але вже з 19 січня очікується похолодання.

Про це написала народний синоптик Наталія Діденко у своєму блозі.

«Поки ми ще не захопилися морозними візерунками прийдешнього похолодання, варто нагадати, що 18 січня в Україні короткочасно оселиться тепло, протягом дня 0…+5 градусів», — написала Діденко.

За її даними, Водохреща почнеться похолодання. 20 січня морози посиляться на 2−5 градусів, і на початку наступного тижня температура повітря становитиме вночі −8…−14 градусів, на півночі та північному сході місцями −12…−18 градусів, можливо, до -20 градусів. У денні години очікується −5…−12 градусів.

21 січня у південній частині та сході очікується тепліша погода, близько нуля, а вдень і з незначними «плюсами».

Через зниження температури повітря на дорогах країни зміцніє ожеледиця.

За прогнозом Діденко, протягом 18−19 січня в Україні буде без опадів, проте вздовж 20−22 січня Україну перетинатимуть атмосферні фронти, які принесуть із собою сніг та посилення вітру, подекуди хуртовини. На крайньому півдні та на південному сході сніг переходитиме у мокрий сніг та навіть у дощ, місцями спостерігатиметься налипання мокрого снігу.

Погода у Києві 18 січня буде тепло, вдень очікується +1…+3 градуси. Суттєві опади малоймовірні, лише в окремих районах випаде невеликий сніг. На Водохреще у столиці почнеться похолодання, вночі до −5…−7 градусів, а вдень до −2…−4 градусів.

У неділю та в першу половину наступного тижня похолодання посилиться, мінімальна температура повітря становитиме −8…−13 градусів, максимальна −4…−9 градусів.

Схожі новини