Передплата 2024 «Добра кухня»

Відлига, ожеледиця, вітер та лавини: якою буде погода на Маланку 2019 року

  • 11.01.2019, 20:56
  • 772

У найближчі вихідні, 12−13 січня, в Україні очікується невеличке потепління, але у деяких регіонах можливі хуртовини й штормовий вітер, а в гірських районах — лавини.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прогноз Українського гідрометцентру.

У південних і Запорізькій області прогнозують хмарно з проясненнями, а на решті території в суботу сніг, у неділю — мокрий сніг.

«У південній та східній частині пориви вітру 15−20 м/с; в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях місцями значний мокрий сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини», — йдеться в попередженні Укргідрометцентру.

На дорогах країни, крім півдня, ожеледиця.

«12 січня вночі та вранці у східній частині пориви вітру 15−20 м/с, хуртовини, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Ускладнення погодних умов відповідають першому (жовтому) рівню небезпечності», — наголошують синоптики.

При цьому 13−14 січня, у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, в горахЗакарпатської області та 14 січня в горах Івано-Франківської та Львівської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

В гірських районах центральної та східної частини Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.

У свою чергу, синоптик Наталя Діденко прогнозує, що у суботу вдень негода втихомириться, «на півдні, сході та в центрі опади припиняться».

«Проте черговий атмосферний фронт прийде вже на західні та північні області України. 12 січня там випадатиме сніг, посилиться вітер і, відповідно, крутитимуть хуртовини», — пише вона у Facebook.

«Температура повітря найближчої ночі найнижчою буде на півночі та в центрі, -10−18 градусів, на решті території -2−9 градусів. Завтра вдень потепліє відчутно, -1−5 градусів, на північному сході холодніше, -5−9 градусів», — зазначає Діденко.

«13 січня, на Маланки, температура повітря протягом дня на заході підвищиться аж до відлиги, на решті території очікується -1−3 градуси, на півдні 0+3 градуси. Сніг найбільш ймовірний у неділю знову на заході та півночі», — інформує вона.

У Києві 12−13 січня випадатиме сніг, місцями хуртовини.

Температура повітря в столиці найближчої ночі -10−13 градусів, у суботу вдень -2−4 градуси. У неділю, 13 січня, вночі -4−6 градусів, а вдень -1−3 градуси.

«На Василя, 14 січня, у Києві — сніг, мокрий сніг, поривчастий вітер, -2+2 градуси. Знову зима старається», — додає Діденко.

Схожі новини