Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Двадцятиметрову головну ялинку Львова знову привезуть із Брюховичів

Головну міську ялинку, яку традиційно встановлюють перед Оперним театром, почнуть монтувати 11 грудня, а 13 грудня — її прикрашатимуть.

Як і торік, її привезуть із Брюховичів.

«Ялинка дуже гарна. Її висота — 20 метрів, — повідомила на прес-конференції директор департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда. — Ми раді, що дарувати Львову ялинку вже стає доброю традицією. Бо міські гроші ми витратимо лише на прикрашання лісової красуні».

На встановлення двох новорічних ялинок — на площі перед кінотеатром Довженка (Сихів) і на проспекті Свободи з міської скарбниці викроїли 260 тисяч гривень.

Цього року ялинку перед Оперним театром прикрашатимуть у стилі теплого жовтого кольору. Зокрема, декоруватимуть яворівськими іграшками ручної роботи. Також оновлять ілюмінацію. Вона теж буде у теплих тонах.

«Хочемо, щоб все було максимально просто та елегантно», — розповідає чиновниця.

Головну лісову красуню відкриють напередодні Свята Миколая — 18 грудня, о 18:30 годині. Традиційно мер Львова Андрій Садовий «запалить» на ялинці вогні. У рамках урочистостей львівські пластуни передадуть міському голові Львова Вифлеємський вогонь миру. На ковзанці, що на площі Ринок, відбудеться льодове шоу.

Схожі новини