Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В окупованому Криму під муралом з Путіним з’явилося графіті з Сенцовим і Кольченком

  • 07.08.2018, 13:58
  • 627

У Сімферополі невідомі намалювали графіті з політв’язнями Олегом Сенцовим і Олександром Кольченком

Малюнок з'явився 6 серпня під муралом з портретом президента Росії Володимира Путіна і написом «Крим — це наше спільне надбання», повідомляє «112 Україна».

Знімок графіті був опублікований на сторінці Save Oleg Sentsov у Facebook.

Будинок, на який було нанесено графіті, розташований на вулиці Рози Люксембург, біля головпоштамту. На малюнку Сенцов і Кольченко зображені за ґратами — саме так вони стояли під час засідань суду. А поруч з'явилися написи «Мовчи, а то отримаєш покарання», #freesencov і #freekolchenko. У той же день графіті і написи були зафарбовані.

Нагадаємо, Сенцов і Кольченко були затримані російськими правоохоронними органами у Криму в травні 2014 року. В серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років, а Кольченко — до 10 років колонії. Їх звинувачують у терористичній діяльності.

14 травня цього року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які знаходяться у російських в'язницях. Сьогодні, 7 серпня, триває 86-й день його голодування.

31 травня голодування з цими ж вимогами оголосив і Кольченко. Однак за станом здоров'я він знову став вживати їжу 7 червня.

Схожі новини