Передплата 2024 «Добрий господар»

Український консул відвідає Сущенка у СІЗО, — захисник

  • 28.07.2018, 09:33
  • 570

Український консул у Москві Геннадій Брескаленко відвідає українського політв’язні Романа Сущенка, незаконно засудженого в РФ, у СІЗО «Лефортово» в понеділок, 30 липня.

Про це повідомив громадський захисник журналіста Марк Фейгін, який також відвідає свого підзахисного наступного тижня, передає Укрінформ.

«Сьогодні пройшло жеребкування на відвідування ув'язнених у СІЗО „Лефортово“. Мені випав четвер. Але я, можливо, зможу поміняти дату відвідування Романа Сущенка на день-другий раніше. А консул України в Москві Геннадій Брескаленко відвідає Сущенка в понеділок», — сказав Фейгін.

Раніше він розповідав про великі проблеми, що існують з відвідуванням ув'язнених у СІЗО «Лефортово». Кабінетів для зустрічей там лише шість, і вони часто використовуються слідчими, які проходять без черги. А ремонт, що триває вже два роки, все ніяк не закінчиться.

Як повідомлялося, Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Схожі новини