Передплата 2024 «Добра кухня»

Український політв’язень Кольченко вимагає зустрічі з Денісовою та консулом

  • 29.06.2018, 17:15
  • 470

Незаконно ув’язнений у Росії українець Олександр Кольченко написав заяву керівництву колонії про зустріч із уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою та українським консулом.

Про це йдеться в написаному зі слів Кольченка його адвокатом листі, оприлюдненим у Facebook російською правозахисницею Тетяною Щур, передає Еспресо.

«Під час зустрічі з адвокатом мною написана заява на ім'я начальника виправної колонії № 6 Гордова Д. М. про зустріч із консулом України в м. Єкатеринбурзі Закраявським Г. І. та уповноваженою з прав людини України Денісовою Л. Л., яка буде передана мною через адміністрацію начальнику колонії», — написав Кольченко.

Кольченко зазначив, що адміністрація вважає його громадянином Росії, а в особистій справі є російський паспорт на його ім'я, проте він не розписувався в отриманні цього документа, оскільки вважає себе громадянином України.

При цьому в тексті судового вироку не заперечується українське громадянство Кольченка.

Нагадаємо, як писав «ВЗ», пошту надіслану не російською мовою Кольченку у колонії вилучають.

Нагадаємо, наприкінці травня Олександр Кольченко оголосив голодування на підтримку іншого українського політв'язня — Олега Сенцова. Пізніше він був змушений перервати голодування через значне погіршення здоров'я і небезпеку для життя.

Схожі новини