Передплата 2024 ВЗ

Facebook запроваджує перелік заборонених слів

Новий регламент соціальної мережі є дуже жорстким і суворим

Від сьогодні, 25 квітня, набуває чинності новий регламент соціальної мережі Facebook. За його порушення користувачам загрожуватиме навіть блокування акаунта. Це — наслідки афери Cambridge Analytica і слухань Марка Цукерберґа в американському Конґресі.

Новий регламент мережі є на кілька порядків суворішим за попередні. Під тиском американських політиків Марк Цукерберґ урешті вирішив запровадити заходи, покликані забезпечити надійний захист даних користувачів і урегулювання політики свого дітища.

Виклад нових засад діяльності Facebook помістився на 26 сторінках. Очевидно, найбільше зацікавлення викликає перелік слів, яких від нині заборонено вживати у публікаціях в мережі та коментарях під ними стосовно конкретних осіб. Мовою ненависті відтепер вважаються, з-поміж іншого, слова: «деформований», «недорозвинутий», «кретин», «дурний», «божевільний», «шахрай», «скнара». Публічно характеризуючи особу, не можна вживати навіть таких слів як «ненавиджу», «не люблю» чи «бридкий».

Багато уваги у новому регламенті звернено поважнішим справам: тероризмові, нелегальним організаціям, погрозам насильства, розповсюдженню дитячої порнографії і шахрайству. Facebook взявся також за «фейк-ньюси», які у регламенті названо «фальшивими новинами».

Це, однак, не означає, що всі тексти, які не містять правди, будуть одразу усунутими з сервісу. Проте не відомо, як соціальна мережа розрізнятиме гумор та іронію від пропаганди і цільової брехні.

До подолання нових викликів Facebook залучив понад 20 тисяч осіб, що володіють 40 мовами. Вони зобов’язані упродовж 24 годин давати собі раду з лавиною повідомлень, скарг та зауважень користувачів.

Схожі новини