Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові вчителька історії назвала Гітлера великим чоловіком

  • 21.04.2018, 10:33
  • 840

Учителька історії львівської школи № 100, яка також є заступницею директора з виховної роботи та депутаткою ЛМР від ВО «Свобода» Мар’яна Батюк, поширила на своїй сторінці у Facebook посилання з привітанням Гітлера з Днем народження.

Привітання супроводжувалося цитатою «Великий чоловік, як не крути…». Крім цього, вона навела й інші цитати із книги Гітлера. Про це пише Твоє місто.

Повідомлення на сторінці Мар’яни Батюк з’явилося вранці, 20 квітня, а вже за годину його видалили. Пізніше на своїй сторінці вона повідомила, що її сторінку, вочевидь, зламали і вона нічого подібного не писала: «Я шокована тим що зараз відбувається. Я нічого не писала і не поширювала. Очевидно, мою сторінку зламали. Знаю, як і хто вбивав мій народ. Я націоналістка. Як історик знаю, що нацистський та комуністичний режими -це два вогні між якими українці боролись. Гітлер-злочинець! Це моя позиція!».

У коментарі ЗМІ директор школи № 100 Василь Титар розповів, що проведе профілактичну бесіду з Мар’яною Батюк, оскільки вважає такі дії вчительки історії неприпустимими.

Як повідомили у прес-службі міської ради Львова, наразі вирішують це питання в управлінні освіти.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що найближчим часом вирішуватимуть, чи залишати Мар’яну Батюк на посаді заступника директора школи.

«Я очікую на вибачення від колеги-депутата, яка представляє „Свободу“ перед громадою, усіма українцями та перед людьми, які загинули від рук цього нелюда. Вона мала би пояснити, що мала на увазі: чи вона мала партійну вказівку це робити, чи це її власна позиція. Якщо це її власна позиція, такі люди не мали би вчити дітей історії», — сказав міський голова Львова.

Сама депутатка відома за проектом ухвали ЛМР, яка пропонувала вивішувати червоно-чорний прапор на ратуші та заборону виконання російських пісень.

Схожі новини