Передплата 2024 «Добрий господар»

Личаківську відкриють у серпні, але транспорт поїде у вересні

Це пообіцяв мер Львова Андрій Садовий, який проінспектував будівельний майданчик і не має зауважень до турецького підрядника

Ремонт частини вулиці Личаківської, який триває уже більше року і створює чималі незручності для громадського й приватного транспорту, виходить на фінішну пряму. Проте не надто втішними темпами. Міський голова Андрій Садовий обіцяє фініш ремонту наприкінці серпня, але транспорт поїде аж у вересні. Про це мер сказав під час інспектування будівельного майданчика, який зосереджений «нагорі» Личаківської (близько до перехрестя з вул. Пасічною).

«Ремонтні бригади працюють у кілька змін, — зазначив Андрій Садовий. — Зауважень до підрядника не маю. Вони змобілізувались, роботи починаються о 8-й ранку і тривають до 22-ї. Буде збільшено штат працівників і техніки. На жаль, неможливо ремонтувати вночі, бо тут живуть люди, є малі діти. Ця дорога є важливою транспортною розв’язкою міста, тому якнайшвидше відновлення руху — пріоритет.

Підрядник, турецька фірма «Онур», запевнив мене, що до кінця серпня Личаківська буде готовою. Можливо, будівельники зроблять нам подарунок на День Незалежності. Але робота має бути без порушення всіх нормативів, бо якість — критерій номер один".

Садовий каже, на Личаківській прокладуть стару бруківку. Якщо бракуватиме, привезуть трохи нової. Запевнив, жодна одиниця бруківки не «отримала ноги».

«Залишилося ще влаштувати колектор, розворотне кільце трамвая на вул. Личаківська — Пасічна. Стару трамвайну колію буде змінено на нову, — повідомив в.о. директора ЛКП „Львівавтодор“ Роман Познанський. — Через скельну породу ґрунтів виникають труднощі під час прокладання колектора. Під час буріння техніка не дає ради».

Схожі новини