Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ розслідує справу вимагання хабара львівським прокурором

  • 12.04.2018, 15:58
  • 546

Прокурора Львівської місцевої прокуратури № 1 Львівської області та його приятеля перевіряють на факт причетності до отримання хабара.

Генеральна інспекція Генпрокуратури України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 К К України. Про це повідомила речниця ГПУ Лариса Сарган.

«Встановлено, що протягом березня-квітня 2018 року вищезазначені особи вимагали у громадянки 2200 доларів США за непритягнення її до кримінальної відповідальності за злочин, передбачений ч.1 ст. 185 К К України. Після отримання неправомірної вигоди прокурора Львівської місцевої прокуратури № 1 Львівської області затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України», — написала Лариса Сарган у Facebook.

Під час обшуку вдома прокурора виявлено частину грошей із загальної суми 2200 доларів США. Також у машині його приятеля вилучили частину хабара, яку йому передали для прокурора.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГСУ С Б України.

Зараз проводяться першочергові слідчі дії для встановлення причетності до вимагання та отримання неправомірної вигоди інших працівників правоохоронних органів.

Схожі новини