Передплата 2024 ВЗ

У Львові зросте вартість проїзду в електротранспорті

  • 10.04.2018, 15:40
  • 1 240

З 16 квітня вартість проїзду у львівських трамваях і тролейбусах зросте до 5 грн за разовий загальний квиток і до 2,5 грн — за пільговий.

Мерія також встановила нові ціни на 30-денні абонементи. Відповідне рішення у вівторок, 10 квітня, ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради, повідомляє ZAXID.NET.

Згідно з рішенням, вартість разового загального квитка на електротранспорт зросте з 3 до 5 грн, а пільгового — з 1,5 до 2,5 грн. Вартість перевезення багажу становитиме 5 грн.

У рішенні зазначається, що нові тарифи вступлять в дію з 16 квітня. Після запровадження нових тарифів невикористані квитки вартістю 3 грн пасажири зможуть обміняти на нові.

Мерія також затвердила нові ціни абонементів, які почнуть діяти з 1 травня. Зокрема, 30-денний загальний паперовий абонемент подорожчав з 120 до 160 грн. Однак при цьому, згідно з розрахунками, якщо власник абонементу здійснює 40 поїздок на місяць (по дві поїздки протягом 20 робочих днів), то одна поїздка йому обійдеться в 4 грн. Якщо ж пасажир користуватиметься електротранспортом щодня, то поїздка йому коштуватиме близько 2,6 грн.

Придбаний через інтернет абонемент буде коштувати 150 грн. Вартість пільгового абонементу становитиме тепер 80 грн.

Електронна триденна проїзна картка, розрахована перш за все на туристів, коштуватиме 50 грн.

Новим підходом до цінової політики, коли проїзд за абонементом вигідніший, ніж придбання разових квитків, мерія планує популяризувати проїзні картки. «У нас є статистка — квиток у водія купують 77% пасажирів, а проїзні — лише 7%. Ми переходимо до європейської практики, коли людина, купуючи абонемент, суттєво економить. Зараз в європейських країнах за проїзними їздять 90% мешканців», — зазначив заступник міського голови Львова Сергій Бабак.

Нинішню вартість проїзду — 3 грн за загальний та 1,5 грн за пільговий квиток — львівська мерія затвердила лише трохи більше, ніж півроку тому, а тариф почав діяти з 1 вересня 2017 року.

Нагадаємо, що минулого тижня виконком ЛМР затвердив нові правила користування електротранспортом, які передбачають різні тарифні плани. Зокрема, разовий квиток у водія, згідно з правилами, має коштувати дорожче за разовий квиток, придбаний у кіоску чи за допомогою QR-коду. Однак тариф на разові квитки у водія ЛМР поки не встановила.

Схожі новини